SHAGEMBE.DK| AFRIKA-HOME | AFRIKANSK WORKSHOPS | HISTORIEFORTÆLLING | TRASH2TOY | KONTAKT |

Her finder du aldersopdelte beskrivelser af optræden med afrikansk kultur

For de yngste, de unge og voksne::...

- For de yngste 1 - 6 år:

- "Dyrene og det Magiske træ - Wangalema"

Shagembe danser sig gennem fortællingen Wangalema med publikum og tromme akkompagnement

- Et livsbekræftigende og humoristisk eventyr fuld af remser, sang, rytmer, lydeffekter og bevægelser der illustrere Afrikas dyr. Forestillingen akkompagneres af forskellige trommer, percussions og genbrugslydeffekter og der er interaktiv med alle publikum på gulvet (i en cirkel/halvmåne). Vii leger og danser os igennem alle dyrenes bestræbelser på at få mad fra det høje magiske træ. Graden af leg og improvisation afvejes i forhold til alderssammensætning - SE FOTO KLIK HER.

En eller to artister kommer ud medbringende et udvalg af trommer, percussion og genbrugslydeffekter til brug for publikum - Publikumantal: max 60 - Varighed: ca 30 min - Akustisk unplugged forestilling (mic mulig)

- For 3 - 8 år:

- "Rejsen til Afrika"

Den interaktive Fortælle/danseforestilling "Rejsen til Afrika med børn & forældre i bibliotekshave

En interaktiv forestilling med alle publikum i en cirkel. Til sang og trommespil danser vi os igennem en fortælling om en rejse til Afrika og afrikanske børns hverdag med skole, arbejde, vilde dyr, leg og fest. Vi møder børn på vej til skole, hjælper med at finde Maria, holder vilde dyr væk fra marken og fester om aftenen med dans og fortælling. - SE (tilbud til Åben Skole) KLIK HER.

En eller to artister kommer ud medbringende trommer - Publikumantal: max 50 (publikum skal kunne stå i cirkel - Varighed: ca 30 min. - Akustisk unplugged forestilling.

- Dyrefabler: "Haren og det første Løvebrøl"

- En Humoristisk dyrefabel om den gang Den Kloge Hare med hjælp fra bierne snød Løven til at begynde at brøle (i stedet for at bræge som en ged). Forestillingen indrammes af interaktiv rytmik og løvebrøl, som kan opfølges af fælles løvedans.

En eller to artister kommer ud medbringende trommer -Varighed: ca 20 min. - Publikumantal: Afhængig af akustiske forhold som akustisk unplugged forestilling, men brug af mic er mulig.

- "Skilpadden og Himlens Fugle"

- En Humoristisk dyrefabel om hvorfor Skilpadden har en rund og revnet ryg. Det er også en moralsk fortælling om dengang han kom galt afsted fordi han snyd sine venner fuglene. Forestillingen indrammes af interaktiv rytmik & dans.

En eller to artister kommer ud medbringende trommer -Varighed: ca 20 min. - Publikumantal: Afhængig af akustiske forhold. Udføres som akustisk unplugged forestilling, men brug af mic er mulig.

- For 4 - 12 år + pædagoger /værkstedslærere:

- "Den Magiske Kuffert"

Fortællingen af "Den Magiske Kuffert" levered også med akkompagnement af Mellelise Bengaard

En af verdens største samlinger af håndlavet upcycling genbrugslegetøj - dvs. Ikke industrielt men folkloristisk produceret legetøj - der præsenteres som effekter i fortællingen af et afrikansk dilemma-eventyr om pigen Marianna med de tre kærester, som ikke vil giftes. Efter forestillingen kan legetøjet afprøves af publikum- SE MERE KLIK HER.

Den Magiske Kuffert er fuld af Upcycling Verdenslegetøj fra alle verdenshjørner

En eller to artister kommer ud medbringende et udvalg af trommer, percussion og genbrugslydeffekter til brug for publikum - Publikumantal: max 75 - Varighed: ca 50 min - Akustisk unplugged forestilling.

- For 4 - 100+ år:

- "Dragen Shing-weng-we"

"Dragen Shingwengwe" et dannelseseventyr fra Sukumastammen i Tanzania

En Legendarisk fortælleforestilling om sorger & glæder, modstand, spænding & fest. Den er fuld af rytmer, sang, dans, stamp, ugletud og bjælderaslen. Dannelseseventyret handler om drengen Masala og alle de prøvelser han skal igennem for at overvinde det onde (de 7 dødssynder) som giver dragen Dragen Shing-weng-we sin styrke- SE MERE KLIK HER.

En eller to artister kommer ud medbringende trommer -Varighed: ca 20 min. - Publikumantal: Afhængig af akustiske forhold. Udføres som akustisk unplugged forestilling, men brug af mic er mulig.

Dertil har jeg flere afrikanske titler på repertoiret :...

... om Den Kloge Hare, om Sklipadden, skæmtehistorier om kønsroller og seksualitet

- Spør / Ring / Skriv

- For 5 - 8 år:

- "AFRICAN MOTO Culture troupe"

- Østafrikansk energiforsyning for de yngste!

- En gruppe af energiske danskere & østafrikanere fra Tanzania & Kenya - giver publikum & deltagere oplevelser af den varme som Østafrikansk musik, dans (også kaldet kucheza), fortælling & kultur kan få folk til at skabe – sammen.

- Et udvalg af på de på denne side beskrevede fortælleforestillinger i gruppens musikalske fortolkning kan kombineres med danse show og fællesdans.

SE side om AFRICAN MOTO - KLIK HER

- For 7 - 100+ år:

- "Skabelsen og De Tre Sten "

- En Afrikansk skabelsesmyte fra Sukumastammen i Tanzania om den gang Skaberen formede Jordens dyr og mennesker af støv & grus, træernes stammer, savannens svejende græs, junglens mørke nat... og menneskene skabts af bønner.

- Det er også fortællingen om hvordan hhv. Handelstalent & velstand, Våben og magt samt Musik & glæde er blevet fordelt mellem jordens befolkning gennem tiden, om hvordan det er en kombination der gør os stærke som art.

SE VIDEO KLIK HER - LÆS MYTE KLIK HER

Skabelsesmyten fra Sukumastammen, om dengang verden blev skabt i en gryde

En eller to artister kommer ud medbringende trommer -Varighed: ca 15 min. - Publikumantal: Afhængig af akustiske forhold som akustisk unplugged forestilling, men brug af mic er mulig.

- For 9 - 100+ år:

- "AFRICAN MOTO Culture troupe"

Show & samspil med Afrikansk dans, musik & rytmer - fra 9 år og voksne

 - Show med musik, fortælling, dans & underholdning m. publikuminddragelse ved festivaler & større festlige lejligheder.
 - Workshop i traditionel dans & trommespil fra Østafrika - til kurser, personalearrangementer, private fester & polterabend.
 - Samspil, puls & flow - Trommespil for personalegruppe - også store grupper, vi skaffer gerne op til 70 trommer.  

 Afvejning af Show og publikum-inddragelse tilpasses ønske og forhold.

Varighed:  Fra 1/4 - 2 time  med Workshop m. trommedans, ex. 2 x ¾  time m. pause imellem) - Aldersgruppe:  Ca . fra 5 - 100+ år. Publikumsantal:  Efter aftale (også store grupper - afhængigt af forholdene) - Pris efter aftale

SE side om AFRICAN MOTO - KLIK HER

 

- LEVENDE FOREDRAG & DEBAT : Hvad er rigdom ?

- Kulturel & menneskelig rigdom hos en materielt fattig kultur.

- Beskrivelse af: Et liv med minimal Co2 belastning
& ressource-forbrug

- Dias: om hverdag & fest hos Sukumastammen ved Viktoriasøen i Tanzania.

- "Hvad kan VI lære af en matrielt fattig kultur?" - Et levende foredrag om kultur, traditioner, musik & bevægelse, liv & død, lege- & børnekultur og ressourcer 
m. dias/Powerpoint, trommedans div. eksempler & effekter.

SE artikel med rejsebeskrivelse fra Tanzania

...for unge & voksne (overbygning i folkeskole, forældre, pædagoger, studerende).

 

I ØVRIGT LINK TIL

- Andre tilbud som også indeholder Historiefortælling :

AFRIKA-TEMAPROJEKTER

ANTI MOB

SPROGTRÆNING

BØRNEFØDSELSDAGE

UDTALELSER

 

For børn 1-6 år